Wednesday, November 25, 2009

Slabanoaga afurisita


... sau Skinny Bitch este o carte absolut amuzanta, dar care iti poate zdruncina serios (daca nu chiar schimba definitiv) opiniile despre modul in care te alimentezi. Am gasit in ea bucatile cele mai interesante din multe alte carti pe care le-am citit, precum si o lunga si consistenta lista de lecturi recomandate la final, ceea ce o transfoma intr-un instrument foarte util. In plus, maniera foarte directa, chiar ireverentioasa de adresare, o face usor si placut de citit pentru oamenii tineri care apreciaza stilul "no bullshit, no sugar-coating".

Exista si in limba romana, scoasa de editura All . Eu mi-am cumparat-o de la Diverta (magazinul de pe Magheru). Din pacate insa traducerea este slaba, iar daca esti vorbitor cat de cat bun de limba engleza vei tanji dupa original... Titlul variantei romanesti a fost pastrat in engleza - Skinny Bitch - si bine au facut, pentru ca traducerea din textul cartii este... bestie slabanoaga!? Sunt o multime de perle in textul romanesc - iaca inca un exemplu: "don't be a pussy" tradus cu "nu fii mitza" (cu iertare pentru "tz", dar "nu fii mata" este asa de interpretabil... ce bine-ar fi uneori sa am diacritce!).

Din cuprinsul cartii: adevarul despre carbohidrati, dieta cu carne moarta, alterata, descompusa, dezastrul lactatelor, minciunile despre proteine... Adica orice trebuie sa stii ca sa nu devii sau sa nu mai fii "o scroafa grasa, balonata si nefericita" :)

Provoc fiecare om care nu crede in dieta vegetariana sa citeasca aceasta carte (subtirica - doar 170 pagini) cu o minte deschisa. A! si inca ceva: cele doua autoare au creat si pentru barbati o carte, care se numeste - cum altfel :) - Skinny Bastard!

3 comments:

Unknown said...

Aviz amatorilor! Skinny Bitch (originalul) il gasesti pe Amazon la doar 10USD + oferta speciala de Craciun. Iar pentru cititorii inversunati si fani Kindle, ei pot lua instant eBook-ul ;-)

iuly said...

la mine pe blog gasesti free cartea in format pdf si bonus, in engleza :D

G. said...

Foarte tare, iuly! Multam!