Tuesday, November 24, 2009

Razbunarea animalelor

Decizia de a nu mai manca niciun tip de carne la mine nu a venit din dragoste pentru animale.

Desi am vazut in ultimul timp foarte multe filme care dezbat tema cruzimii fata de conlocuitorii planetei noastre (Earthling este poate cel mai emotionant si il recomand), desi am avut animale (de companie) si-mi sunt dragi toate sufletele astea, din pacate - recunosc - nu compasiunea fata de ele ma tine departe de carnea lor.



Frica pentru mine a fost un factor infinit mai motivant.
Frica de ce? I se spune "razbunarea animalelor". Este vorba despre modul lent dar sigur prin care animalele pe care noi le omoram pentru a le manca ne omoara la randul lor. Este vorba despre efectele super nocive (pana la cancer, diabet, probleme cardiace etc.) pe care le are asupra sanatatii noastre asa-numita dieta cu lesuri (ca sa citez dintr-o carte despre care voi scrie in curand). Pentru ca, daca stai sa te gandesti, oricum ne-ar placea sa-i spunem fripturii, tot cadavru de animal/pasare/peste e (si cand spui cadavru, sincer nu mai conteaza cat e de "proaspat")... Un cadavru care - daca nu iei carnea de la ce creste bunica prin curte sau nu pescuiesti pestele din apa curata - mai e si plin de chimicale, substante toxice si alte cele...

Asa ca... buna dimineata! Sa-ncepem ziua cu un smoothy de fructe, zic!

2 comments:

Monica JITARIUC said...

recomand si Our Daily Bread (Unser täglich Brot). Aceeasi tema, tratata -selon moi- mult mai bine decat in Earthlings. Mai bine = mai elegant si mai impresionant/ percutant fara sa arate podele in sange si vite zbatande.

G. said...

Nu l-am vazut! Multam mult de pont! Abia astept!