Sunday, November 29, 2009

Sambata mea perfecta la Londra

Alarma a sunat tarziu dupa ora de acasa, dar devreme inca aici. Aveam intalnire cu amica mea care locuieste la Londra si care a fost poate cea mai influenta persoana in ce priveste noul meu stil de viata. M-am vazut cu ea in Chelsea, la o clasa de yoga (oare cand o sa imi pot da si in Bucuresti intalniri cu prietenele la sala, in loc de obisnuitele cafenele pline de fum) si am mai stat un pic la povesti zen si o cana de ceai de iasomie...

Am luat-o apoi spre Portobello market (de neratat in Londra sambata)– de data asta m-au interesat insa mai putin tarabele cu accesorii vintage, si mai mult cele cu fructe si legume proaspete (mentionate in unul dintre filmele mele preferate, Notting Hill, deci… célèbre ☺).
Am stat aici cu orele, fascinata de spectacolul strazii (ok, recunosc, si de obiectele vintage). Am rezistat cu greu, dar cu succes tentatiilor culinare al caror miros ademenitor umplea aerul, pregatite sub ochii trecatorilor (cel mai greu a fost la paella valenciana, placintele tipic englezesti umplute cu carne si clatitele felurite dulci si sarate). Mi-am alungat poftele fredonand, uneori chiar si cu voce tare, pe muzica Rat Pack ce rasuna de la taraba cu CD-uri ce cred ca a prins radacini la intersectia cu Westbourne Grove… Unde mi-am dat “romantic randez-vous” cu iubitu' meu (fara de care n-ar fi putut fi sambata perfecta! din pacate el n-a putut pleca odata cu mine din tara, si a venit la o zi distanta – dar asta ne-a dat ocazia unei intalniri in Notting Hill) si impreuna am pornit in cautarea restaurantului perfect pentru intalnirea noastra perfecta.

N-am mers mai mult de 5 minute (cum sa n-o adori pe Londra!). Se numeste Daylesford Organic si este un loc plin de farmec si caracter de pe Westbourne, genul ala de spatiu unde, desi este totul sofisticat, te simti ca acasa, si unde fiecare detaliu iti umple inima de bucurie…
Nu e doar restaurant, ci si magazin (un soi de Delicateria mai mare, muuult mai frumoasa si mai organica)– mesele sunt cumva asezate printre rafturile cu produse, care ofera astfel un décor ingenios si apetisant. Uneori, ca sa ajungi la nu stiu ce dulceata de masline delicioasa depozitata pe-o policioara, undeva, trebuie sa-ti faca loc omul de la masa de langa… Noi l-am gasit adorabil (si probabil la fel in gaseste foarte multa lume – nu era nicio masa libera si ne-au facut rezervare peste 45 min.).

In timpul ramas am dat peste alt loc minunat – Planet Organic, un supermarket care vinde doar produse organice si “food to go… or to stay”. Mi-am cumparat de aici goji berries (da, sorelina, ti-am luat si tie ☺!), un produs de negasit la noi despre care am auzit ca are foarte multi anti-oxidanti.



Reveniti la Daylesford Organic, descoperim ca in bucatarie se gateste absolut delicios numai si numai cu produse organice! Nu este un local vegetarian (de altfel iubitul meu a mancat o super aspectuoasa friptura de vita), dar au cateva feluri speciale pentru diverse diete. Eu am luat o salata si un spicy pad thai (destul de asemanatoare ca aspect, dar foarte diferite ca gust) insotite de un vin rosu (pinot noir de Chile).
Totul a fost senzational, dar… la Daylesford Organic, cand spun “slow food” chiar vorbesc serios in toate privintele☺ Servirea e destul de lenta si am stat in restaurant pana s-a facut seara. Locul este insa very lovely si a meritat!

Ziua s-a incheiat apoteotic cu o plimbare prin Notting Hill si apoi un shopping mic la Harrods, etajul cu echipamente sportive. E acolo un brand foarte simpatic, Sweaty Betty , care face haine foarte dragute pentru yoga (de departe sportul meu favorit - de ce nu exista si in Bucuresti mai multe gym-uri unde se practica hatha yoga n-o sa inteleg niciodata). Mi-am luat si eu o pereche de panataloni si cea mai buna saltea de yoga posibila! Inchei aici cu scrisul, ca sa ma duc sa-ncerc cateva serii pe noua mea saltea…

1 comment:

Unknown said...

Buyer store = health store