Wednesday, November 25, 2009

Pasta primavera


Se fac in cca. 15 minute. Sunt absolut delicioase!

Ingrediente pentru 2 portii sanatoase (si la propriu si la figurat):
- 1/2 punga (125g) de tagliatelle integrale bio, sare himalayana (Plafar)
- 1 zucchini sau dovlecel bio, 1 pahar mazare congelata bio, 8-10 rosii cerry bio, 4 catei de usturoi bio, ulei masline bio, 1/2 lamaie bio (BioGood)
- ulei de masline special pentru gatit (Oliviers)
- 1 punga baby spinach, 3 fire de menta proaspata, verdeturi italiene, piper mozaic macinat si chili iute (Carrefour)

Tagliatellele se pun la fiert in 3 l apa cocotita cu 1/2 lingutita de sare.
Zucchini se decojeste si se taie in betisoare de lungime si grosimea unui deget de doamna fina.
Cu 4-5 minute inainte ca pastele sa fie "al dente", in apa se adauga betisoarele de zucchini si mazarea congelata si se lasa la fiert impreuna. Cand sunt gata, se scurge apa, se adauga 2 linguri mari de ulei de masline bio, putina sare, piper, verdeturi si chili, coaja rasa si zeama de la lamaie si usturoiul taiat marunt.

Separat, in putin (foooarte putin) ulei de masline special pentru gatit, se caleste la foc mic spanacul. Apoi se adauga peste paste si totul se amesteca bine (cu grija insa, sa nu se striveasca betisoarele din zucchini).

In tigaia in care a fost calit spanacul, se pun jumatatile de rosii cu pulpa in jos si se lasa cateva minute la foc mai iute sa se rumeneasca. Se pun si ele apoi peste paste si se amesteca usor.

In farfurie, tagliatellele primavera se servesc cu putina menta proaspata tocata deasupra.
Va garantez - totul este nutrilicious!!!

No comments: