
Pentru ca-mi doream ceva deosebit, am ales sparanghelul - o leguma pretentioasa, considerata o delicatesa (asa cum am aflat aici). Legatura de sparanghel (vreo 15 tulpini) am luat-o de la supermarket-ul Nic din Piata Dorobanti (acolo au mai mereu tot felul de legume deosebite, pe care nu le vezi atat de des in alte magazine). Pentru supa mi-au mai trebuit:
- 3 tulpini de telina (de la Carrefour)
- 2 cartofi si jumatate de ceapa bio (BioGood)
- 3 cani mari de supa facute din apa si 1 cub de "vegetable bouillon" organic (BioGood)
- 1/2 cana de smanatana de soia si 1/2 cana de lapte de soia, ambele bio, de la Ki-life (se poate si doar cu 2 cani de lapte, dar atunci trebuie sa adaugati 1 lingurita de faina)
- 1 varf de lingurita de busuioc uscat bio (Plafar) - nu mai mult, ca sa nu umbreasca gustul fin al sparanghelului
- 1 lingurita ulei de masline special pentru gatit (Oliviers & Co.)
- sare si piper, dupa gust
Procesul de preparare a fost foarte simplu si a durat doar 30 de minute.
Dupa 25 de minute fiertura a fost gata, asa ca am luat-o de pe foc, am lasat-o sa isi astampere un pic caldura si apoi am pasat-o in blender exact cat sa devina o crema groasa.
Am pus crema astfel obtinuta inapoi in oala de supa, am adaugat si restul ingredientelor si am lasat totul pe foc inca 2 minute, pana a inceput sa clocoteasca.
Eu am servit supa ornata cu cateva fire de chives (inteleg ca traducerea e arpagic). Va recomand sa o mancati dupa ce se racoreste, ca sa ii puteti simti savoarea tuturor ingredientelor.
Nutrilicios!
4 comments:
suna grozav. demult imi doream sa incerc o reteta cu sparanghel, dar cred ca ma intimida, poate tocmai pentru ca este considerat asa o delicatesa...dar postul tau m-a inspirat si incurajat sa pun in aplicare si eu ceva similar in curand :)
Nici nu stii cat ma bucur! Cu curaj inainte :)
In loc de telina de la Carrefour, poti incerca telina bio de la biomania, cred ca e mai potrivita in context.
Multam mult de pont! N-am stiut ca se gasesc tulpini de telina bio! O sa-mi iau! :)
Post a Comment