Orice dieta presupune niste reguli. Asa ca si eu mi-am setat propriul set pentru my healthy eating:
1. Nu carne (de niciun tip) - daca e musai o exceptie, atunci peste sau fructe de mare
2. Nu oua si lactate - cand trebuie, atunci preferabil lactate de capra
3. Cat mai multe vegetale (legume, verdeturi si fructe), cat mai variate
4. Preferabil legume, fructe si verdeturi crude
5. Preferabil legume gatite fara ulei (adica la cuptor, sau la aburi, sau fierte)
6. Zilnic o mana de seminte/fructe oleaginoase cat mai variate, crude (neprajite si fara sare)
7. Cereale (de la fulgi pentru micul dejun, pana la faina, paste, orez etc.) doar integrale
8. Zahar - de evitat si inlocuit cu sirop de agave, artar sau miere; cand nu poate fi evitat, zahar brun
9. Sare - himalayana (e roz si se gaseste si la noi in multe magazine)
10. Ulei - de masline extravirgin la salate; de cocos sau de masline special la gatit; pe cat posibil, foarte putin ulei
11. Otet - preferabil de mere
12. Nu alcool - doar vin rosu, maxim 2 pahare/saptamana
13. Nu cofeina - deci fara cafea si ceai negru
14. Apa plata cu ph cat mai ridicat
15. Sucuri 100% naturale si ceaiuri de plante
Si foarte important: pe cat posibil produse bio/organice, fara conservanti/aditivi si cat mai putin/deloc procesate!
In spatele fiecarei alegeri sunt foarte multe informatii (din carti, de pe net, de la experti, din documentare). O sa incerc sa le impartasesc in timp pe toate...
Cat respect aceste reguli? Cat pot de mult! Fara habotnicie, insa...
Mi-am setat aceste norme pentru a avea reperul corect, idealul, si nu pentru a ma impiedica din cauza lor sa traiesc frumos, sa ma bucur de viata.
De fapt... tot ce fac e tocmai ca sa ma pot bucura mai mult (adica mai tare si timp mai indelungat) de viata!
Wednesday, December 2, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment