Tuesday, January 12, 2010

Shoe heaven

Recunosc, sunt that kind of girl. Care, atunci cand se decide sa mearga la sala, face in primul rand o tura de shopping prin magazine, dupa ultimul tip de echipament. Care, cand vrea sa invete sa mearga pe bicicleta, mai intai isi comanda cea mai simpatica bicicleta, cat si vreo 2-3 cosuri de nuiele ca accesoriu...
Asa ca bineinteles ca atunci cand mi-am pus in minte sa invat tango argentinian primul gand a fost ca trebuie sa-mi cumpar... pantofi! Si nu orice pantofi, ci Comme Il Faut - the world's most highly coveted tango shoes! Sa fiu sincera pana la capat, mi-as fi cumparat o pereche si daca n-as fi vrut sa invat tango. As fi gasit cu usurinta alt pretext, ca de exemplu ca... sunt the ultimate Buenos Aires souvenir :) Dar de data asta am avut si scuza perfecta: tango-ul, dansul cunoscut in intreaga lume ca fiind all about the shoes!


Exclusivistul Comme Il Faut se afla in cartierul cel mai luxos din Buenos Aires, Recoleta, pe Calle Arenales. Aici, la numarul 1239, e o intrare numita Rue des artisans, pe care daca o iei, mai in spate, pe stanga, la etaj, dai de apartamentul in care e ascuns showroom-ul celor mai celebri designer tango shoes.

Am sunat la usa si mi-a raspuns o doamna de 50 de ani, blonda, frumoasa si cu trasaturi foarte puternice, care semana cu Marisa Paredes in Todo sobre mi madre al lui Almodovar. Stia de ce sunt acolo, asa ca fara alte introduceri m-a invitat inauntru. M-a rugat sa ma asez, mi-a verificat marimea, a decretat ca nu pot proba decat pantofi cu deschiderea mai mica in fata, si apoi mi-a adus cutii, multe cutii, nesfarsite cutii de pantofi ASA CUM TREBUIE.

Nu am avut voie sa fac fotografii (imaginile alaturate sunt cele de pe site-ul lor) ca sa va pot arata, asa ca tot ce pot face e sa va spun cum m-am simtit: murisem si ajunsesem in raiul pantofilor!!! Am avut la Comme Il Faut cea mai frumoasa experienta de shopping, pornind de la modelele probate - cele mai girlish si mai sexi si mai creative pe care vi le puteti imagina (mult peste orice pereche de Monolos sau Louboutins pe care le-am vazut), la ambianta - scaune Louis XV cu un animal print twist si oglinzi uriase aurii in care sa te fandosesti cu pantofii-n picioare, si pana la prezenta doamnei blonde de 50 de ani (si 7 ani de munca la Comme Il Faut) care stia mai bine decat mine care anume tip de pantof e cel potrivit pentru piciorul meu. Cireasa de pe tort: la final am avut ocazia sa o cunosc si pe Alicia Muniz, the designer herself (care semana si ea izbitor cu cineva: cu Donatella Versace :).

Am plecat de pe Rue des Artisans cu nu mai putin de 4 perechi de pantofi de tango, cu zambetul mai mare decat fata, si cu promisiunea ca voi reveni pentru cele cateva alte 3-4 perechi pe care nu le-am putut cumpara de data asta...

PS: pantofii de tango sunt mai usori si mai flexibili decat pantofii normali, avand o talpa speciala care faciliteaza pivotarea - aceasta talpa se strica usor pe asfalt si de aceea ei nu sunt recomandati ca pantofi de strada.

1 comment:

G. said...

Am uitat un lucru foarte important: multumiri Monicai, prietena mea dansatoare de tango si iubitoare de pantofi, pentru nepretuitul pont :)