Am ajuns sa gatesc aceasta supa pentru ca asta aveam in frigider - morcovi! Imi cumparasem o punga intreaga, cu gandul ca o sa-mi fac suc dimineata, inainte sa plec la treaba... Suc n-am apucat sa fac, asa ca stateam cu punga plina-n frigider!
Am zis sa fie thailandeza tot din cauza de ingrediente - aveam in casa lapte de cocos, lemongrass, ghimbir si coriandru, elemente foarte des intalnite in bucataria din Asia de sud-est.
Ce-a iesit este... o capodopera! :p
Acum, sincer de tot: my very best soup yet! O reteta ce chiar merita incercata!
Timp de preparare: 40 minute.
Ce va trebuie (pentru 4 portii de supa):
- morcovi, desigur! vreo 5 marisori (de la BioGood, deci... bio), taiati rondele nu foarte groase (cca. 5 mm) - eu am folosit celebra razatoare Borner (perfecta in astfel de situatii)
- 1 ceapa si 3 catei usturoi tocati marunt (BioGood)
- 1 bucata ghimbir de cca. 1 cm taiata marunt (BioGood)
- 1 lingura lemongrass (am avut din cel murat, la borcanas, de la Mega Image)
- ulei de masline special pentru gatit (Oliviers & Co.)
- 1 l supa legume (facuta din apa fiarta si 2 cuburi de legume de la BioGood)
- praf de cayenne pepper, sare himalayana si chimen - dupa gust (de la Plafar)
- 250 ml lapte cocos (Mega Image)
- 1 lingura sos soia (nu mai stiu de unde...)
- suc de la jumatate de lamaie (BioGood)
- coriandru si busuioc proaspete (de la Carrefour) tocate marunt
Incepeti punand la calit ceapa, usturoiul, ghimbirul si lemongrass-ul cu putin ulei de masline, direct in oala de supa. Cand ceapa devine transparenta (1-2 minute), adaugati supa de legume, condimentele si morcovii si lasati totul la fiert cca. 15 minute, pana cand morcovii devin moi. Adaugati laptele de cocos si amestecati 1 minut. Luati oala de pe foc, lasati-o sa se racoreasca vreo 5 minute si apoi turnati continutul in blender pentru a-l transforma in crema. Turnati crema inapoi in oala de supa, adaugati sosul de soia si sucul de lamaie, asteptati pana ce da in clocot si... gata! Puteti manca incredibila supa thailandeza de morcovi, cu putin coriandru si busuioc deasupra :)
Veeeery nutrilicios!
P.S. La capitolul retete o sa urmeze multe supe-creme si alte mancaruri la fel de moi in urmatoarea perioada pentru ca... a venit randul dintisorilor de jos sa-si primeasca aparatul dentar si iar nu mai pot mesteca deloc :( Noroc ca mie imi plac supitele, cremitele si spumitele :)
Wednesday, January 27, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
sounds super yummi :) (pacat ca morcovii sunt pe no-no list ca legume la dieta... :))) sa incerci si supa mea de rosii cu gorgonzola (pentru tine cu smantana vegetala si fara gorgonzola :))
Da' cine tine dieta? Not me...
Eu doar mananc sanatos, iar morcovii sunt foarte sanatosi! Mai ales daca sunt Bio :)
O sa incerc si supa de rosii! Si poate chiar si cu gorgonzola intr-un mic episod vegetarian :)
hai ca am facut si eu in weekend o crema thailandeza, dar am folosit butternut squash (un fel de dovleac) in loc de morcovi si am servit-o cu crutoane de papadums (rumenite in tigaie fara ulei si apoi sfaramate). a iesit geniala. :)
Am vazut supa! Foooarte bine suna!!! O sa-ncerc si eu! :)
fffff bun, loved it! :D supa de dovleac e urmatoarea pe lista :)
Bravo, Ana!!!
Post a Comment