Saturday, February 20, 2010

Japan, coming soon on this blog!



E batut in cuie: in prima jumatate a lunii martie merg in Japonia!!! 8 zile intregi de traveling cu iubitu' in Tokyo, Kyoto si Osaka!!

Ca un (gourmet) traveler care se respecta :), am inceput deja documentarea!

In primul rand am intrebat cunoscutii care au fost deja in aceasta tara si am primit niste sfaturi foarte utile, ca de exemplu cam in ce zona ar trebui sa stam in Tokyo pentru a fi aproape de orice sau cat de important e un ghid de conversatie (arigato gozaimas, Roxana).

Pe youtube am gasit emisiunea lui Anthony Bourdain despre Japonia (o puteti vedea si voi aici); mi-a placut la nebunie ca in calatoria lui l-a avut ca ghid pe Morimoto, unul dintre cei mai faimosi chefs japonezi, a carui carte The New Art of Japanese Cooking o am si eu acasa, primita in dar de la o prietena draga (multam, Ioana). Abia astept sa ma bucur si eu in Tokyo de soba noodles sau (intr-o exceptie de veganism) de sushi la Sukiyabashi Jiro, rumored to have the best sushi in the world. Iar in Kyoto, mi-e pofta deja de cina kaiseki de la Hiiragiya Ryokan (cel mai bun han traditional japonez din Kyoto, unde de altfel a stat si Bourdain).

Din aeroportul de la Bruxelles mi-am cumparat un ghid foarte bun din care am aflat tot felul de reguli de eticheta japoneza, ca de exemplu ca e foarte urat sa-ti sufli nasul cu alti oameni de fata, ca e musai sa te descalti cand intri intr-o casa (sau intr-un ryokan) sau ca trebuie sa fii foarte atent ce anume din mancarea de pe un platou atingi cu betigasele, pentru ca - odata atinsa - mancarea trebuie si mancata :)

Inarmata cu toate aceste informatii, ma simt destul de pregatita de drum! So, Japan, we're coming! :)

7 comments:

Monica said...

Când o să mănânci un mochi vreau un gând-dedicaţie!

G. said...

Deal! :)

Unknown said...

Ryōan-ji Temple with the Rock Zen Garden, Kyoto; Studio Alta, Tokyo, as the key meeting point, Shibuya crossing as in Lost in Translation :)Harajuku Station on the Yamanote Line in the Shibuya ward as the most amazing fashion spot on the universe... si revin cu lista pentru ca am ramas datoare. Suna minunat pregatirile!! :) Si da, mochi. Roxana nu ma uita cat de incantata puteam sa fiu de acele mochi :))

G. said...

Da, saru'mana! orice pont e super bine-venit! in zona Shibuya stam pana la urma in Tokyo :) Ne-a zis Rox ca acolo e cel mai ok :)

Monica said...

Drum bun! imi imaginasem, cand ai scris asta, ca deja te indreptai spre aeroport si mi-am zis ca nu mai are rost sa iti spun ca ajungi intr-o tara de unde provine si dieta locuitorilor din Okinawa si regimul Oshawa (cereale si apa, in toate formele), asa ca totul se leaga de noul tau drum!

G. said...

@Monica Am mancat mochi :) am dat gand bun de tot dedicatie :)

@Sabina Checked everything :) A fost super interesanta experienta! I'm so in love with Kyoto :)

Monica said...

arigato! acum astept povestile (noi ne multumim cu amintirile din gradina japoneza din San Francisco, asteptand Marele Drum)